Povidlové řezy s tvarohovým krémem
Potřebné ingredience
2 vejce, 15 dkg moučkového cukru, 15 dkg švestkových povidel, 1 sklenička oleje, 2 polévkové lžíce kakaa; čtvrt litru mléka, 30 dkg polohrubé mouky, 1,5 lžičky jedlé sody
Postup přípravy
suroviny od vajec po kakao rozmícháme, poté přidáme mléko, mouku a sodu. Těstíčko nalijeme do pekáčku či na plech vyložený pečicím papírem, buchtu dáme do STUDENÉ trouby, zapneme a pečeme. Vše je hotové během pár minut. Buchtu, která vzhledově připomíná perník či kefírovku, můžeme polít čokoládovou polevou, posypat kokosem či ořechy atd. anebo ji můžeme potřít TVAROHOVÝM KRÉMEM:
svaříme 1 šlehačku a vsypeme trochu kokosu, necháme vychladnout. Pak vmícháme dvě kostky tvarohu (klidně vaničkový jakékoliv tučnosti), dochutíme rumíkem a cukrem. Na závěr můžeme postrouhat čokoládou.
Buchta je krásně vláčná, má příjemnou chuť, která se krásně snoubí s chutí tvarohového pomazání, navíc její upečení rodinný rozpočet výrazně nezatíží, což je bonus :-)
svaříme 1 šlehačku a vsypeme trochu kokosu, necháme vychladnout. Pak vmícháme dvě kostky tvarohu (klidně vaničkový jakékoliv tučnosti), dochutíme rumíkem a cukrem. Na závěr můžeme postrouhat čokoládou.
Buchta je krásně vláčná, má příjemnou chuť, která se krásně snoubí s chutí tvarohového pomazání, navíc její upečení rodinný rozpočet výrazně nezatíží, což je bonus :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé